Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Kraj na mezinárodní konferenci představil úspěchy v elektronických aukcích

Daníčková Blanka

tiskový mluvčí

  • 21. 11. 2016 14:49
  • Majetek a investice

Sdílet článek

Centrální nákupy Libereckého kraje a jeho příspěvkových organizací představil Liberecký kraj na 12. ročníku eBF  - mezinárodní konferenci o elektronizaci nákupu a veřejných zakázek v Ostravě. Program konference se opíral především o praktické dovednosti a zkušenosti. Řešila se mimo jiné problematika hodnotících kritérií, kdy je ještě často používána nejnižší nabídková cena. Konference se zúčastnilo přes 400 účastníků z veřejného i firemního sektoru.

Liberecký kraj, zastoupený odborníky z oddělení veřejných zakázek, prezentoval na konferenci zkušenosti s centrálními nákupy a jako konkrétní příklad představil e-Aukce na nákup profi myček. Jednalo se o veřejnou zakázku, kde bylo jako hodnotící kritérium použito hodnocení nákladů životního cyklu přístroje včetně DPH. Toto kritérium bylo zvoleno kvůli častému používání přístrojů a tím i následné možné úspoře energií a vody. Nejlevnější přístroj nezaručuje vždy nízké náklady při jeho používání. Náklady životního cyklu byly vypočítány ze součtu konečné ceny a nákladů na spotřebu vody a elektrickou energii za běžný tříminutový mycí program za období čtyř let. Konečná cena představuje cenu za položku, tedy jednu myčku, včetně DPH, dopravu do sídla příspěvkové organizace, případnou demontáž stávajícího zařízení, instalaci a připojení, zprovoznění stroje a zaškolení obsluhy.

V roce 2016 realizoval Liberecký kraj několik centrálních elektronických aukcí, kdy spojil veřejné zakázky a nakupoval komodity pro více svých příspěvkových organizací současně.    E-aukce byly realizovány ve spolupráci s odborníky z příspěvkových organizací. V rámci spolupráce si zároveň příspěvkové organizace mezi sebou vyměňovaly zkušenosti. Navíc se veřejné zakázky staly svou hodnotou zajímavější pro dodavatele a následně při nich bylo také dosaženo větších úspor.

V nejbližší době chystá Liberecký kraj dvě elektronické aukce. Nákup multifunkčního tiskového zařízení včetně materiálově-servisních služeb a aukci na výměnu vstupních dveří v prostoru hlavního vstupu do objektu Domova důchodců Jablonecké Paseky. 

Sdílet článek

Zpět

Další aktuality

Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky