Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Kraj poprvé prodával přes e-aukci, nejlepší cenová nabídka se vyšplhala na 6,3 mil. Kč

Bc. Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 11. 02. 2016 14:08
  • Majetek a investice

Sdílet článek

Formou veřejné elektronické aukce včera zcela poprvé prodával Liberecký kraj svou nemovitost. Za turistickou chatu ve Vítkovicích v Krkonoších, která byla znalcem oceněna na hodnotu 2.300.000 Kč, nabídl vítězný uchazeč 6.300.000 Kč. Kupujícího a kupní smlouvu s cenou musí ještě odsouhlasit Rada a následně Zastupitelstvo Libereckého kraje.

Výchozí kupní cena bývalého cestářského domku v lukrativní krkonošské oblasti byla stanovena na 3.500.000 Kč. Jediným hodnotícím kritériem výběrového řízení, po splnění všech podmínek k zařazení do aukčního kola, byla nejvyšší cenová nabídka. Ta se po 52 minutách vyšplhala na 6.300.000 Kč. Minimální příhoz byl stanoven na 10 tisíc Kč, přičemž pět účastníků, kteří se přihlásili, předem složili jistotu ve výši 200.000 Kč a potvrdili nákup za minimální částku 3.500.000 Kč.

„Elektronické aukce se nám již v praxi osvědčily při nákupech spotřebního zboží, propagačních předmětů, hygienických potřeb nebo telekomunikačních služeb, a proto je chceme ještě více využívat. Cílem této aukce bylo prodat majetek za co nejvýhodnější cenu. Zisk z prodeje nemovitosti v Krkonoších budeme investovat do zlepšení stavu krajských nemovitostí, například do zateplování a oprav školských budov nebo rekonstrukcí silnic,“ říká ekonomický náměstek Marek Pieter, který aukční kolo sledoval.

Nabízená turistická chata byla v minulosti svěřena k hospodaření Krajské správy silnic Libereckého kraje, p.o. a po určení zbytnosti tohoto majetku je od roku 2011 pronajímána. Podle náměstka Marka Pietera stav nemovitosti vyžadoval budoucí větší investice a výtěžek z nájmu nestačil pokrýt zvýšené náklady na údržbu nemovitosti.

Informace o prodeji byly zveřejněny na úřední desce, na internetových stránkách Libereckého kraje a realitních portálech.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky