Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Kraj v režimu centralizovaného zadávání pořídí systém pro sledování služebních vozidel

Bc. Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 04. 11. 2015 11:22
  • Majetek a investice

Sdílet článek

Využívání služebních automobilů Krajského úřadu Libereckého kraje a příspěvkových organizací bude přehlednější. Rada kraje na svém jednání 3. listopadu schválila zahájení výběrového řízení veřejné zakázky na pořízení systému pro komplexní sledování provozu služebních vozidel, a to formou centrálního nákupu. K nákupu se připojí i některé příspěvkové organizace. Systém má být spuštěn v průběhu prvního čtvrtletí příštího roku.

Toto zařízení zejména zpřehlední využívání vozidel, zefektivní kontrolu a zjednoduší veškerou evidenci provozu motorových vozidel každé organizace. Systém by měl být nasazen u vozidel, které jsou buď starší než 8 let, najednou měsíčně alespoň 500 km nebo jsou využívány na základě smlouvy i k soukromým účelům. Takové podmínky splňuje 28 služebních vozidel v majetku krajského úřadu. Se zahrnutím vozidel příspěvkových organizací se jedná celkem o 110 vozidel s možností rozšíření dodání systému až na 200 vozidel. Tato služba se osvědčila již u automobilů, které využívají například členové Rady Libereckého kraje.

„Při nasazení systému pro sledování odpadá vedení klasické knihy jízd, ta bude vedena v elektronickém režimu, včetně údajů o stavu paliva a jeho čerpání. Systém dále umožňuje mimo jiné přepínání mezi soukromou a služební jízdou s tím, že údaje o soukromé jízdě nejsou v systému nijak zaznamenávány, s výjimkou ujeté vzdálenosti. Zařízení umožňuje i identifikaci řidičů tehdy, když vozidlo používá více osob. Velkou výhodou je i možnost sledování pohybu a místa výskytu vozidla v případě jeho odcizení,“ vyjmenovává přínosy Marek Pieter, náměstek hejtmana pro resort ekonomiky, investic, správy majetku a informatiky.

Přepokládaná hodnota veřejné zakázky malého rozsahu je 1.441.000 Kč (bez DPH).

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky