Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Kraj začne prodávat lukrativní nemovitosti přes elektronické aukce

08. 01. 2016

Atraktivní nemovitosti ve svém vlastnictví bude Liberecký kraj nově prodávat prostřednictvím elektronických aukcí. Ty se již v praxi osvědčily, a proto je chce ještě více využívat. Cílem je prodat takový majetek za co nejvýhodnější cenu pro kraj a zvýšit transparentnost prodeje.

Prvním vytipovaným objektem, který má Liberecký kraj ve svém vlastnictví, je turistická ubytovna v rekreační a vyhledávané krkonošské oblasti, Horních Mísečkách v obci Vítkovice. Nemovitost s dvanácti lůžky je svou polohou ideálním výchozím bodem pro pěší a cykloturistiku a v její blízkosti je řada lyžařských areálů a běžkařských tras. Objekt byl v minulosti svěřen k hospodaření Krajské správě silnic Libereckého kraje, p.o. a po určení zbytnosti tohoto majetku byl od roku 2011 pronajat, kdy výtěžek z nájmu nestačí pokrýt náklady na jeho údržbu.

„Liberecký kraj bude zisk z e-Aukce investovat opět do zlepšení stavu svých nemovitostí, například do zateplování a oprav školských budov nebo do zhodnocení nemovitostí Krajské správy silnic Libereckého kraje,“ říká ekonomický náměstek hejtmana Marek Pieter.

Vyvolávací cena předmětu e-Aukce činí 3,5 milionu Kč. Minimální příhoz je stanoven na 10 tisíc Kč, přičemž každý účastník e-Aukce bude muset složit předem jistotu ve výši 200 tisíc Kč. Podrobnější podmínky jsou uvedeny na stránkách Libereckého kraje http://investice-sprava.kraj-lbc.cz/majetkopravni-oddeleni/prodej-majetku

Bc. Dědková Markéta
marketa.dedkova@kraj-lbc.cz
Telefon: 485226324
Mobil: 739541624