Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Liberecký kraj seznamoval města a obce s novým zákonem z oblasti veřejných zakázek

27. 09. 2016

Na Krajském úřadě Libereckého kraje se v pondělí 26. září uskutečnil bezplatný seminář na téma „Zákon č. 134/2016 Sb., o zadávání veřejných zakázek – vybraná ustanovení a doporučení pro praktické využití“. O školení, které bylo pořádáno v rámci metodické pomoci obcím, projevilo zájem 80 účastníků. Seminář se konal pod záštitou náměstka hejtmana Marka Pietera.

Zákon o zadávání veřejných zakázek, který by měl snížit administrativní zátěž a přinést větší flexibilitu pro zadavatele, bude účinný od 1. října 2016. Vzhledem k tomu, že se jedná o nový zákon a zatím nebyly ze strany Ministerstva pro místní rozvoj ČR vydány žádné metodické pokyny, tak tento seminář realizoval Liberecký kraj prostřednictvím oddělení veřejných zakázek. Cílem semináře bylo zadavatele z řad měst a obcí Libereckého kraje blíže seznámit s povinnostmi vyplývajícími ze zákona a jeho důležitými ustanoveními, které mohou využít v praxi.

„Liberecký kraj má již schválenou novou Směrnici Rady kraje k zadávání veřejných zakázek, která reaguje na nový zákon a je uveřejněna na webových stránkách Libereckého kraje. Postupy budou využitelné i pro účastníky semináře. V této směrnici je například řešení hodnocení nabídek formou ekonomické výhodnosti nabídek – náklady životního cyklu. Dále je upraven postup pro fungování komisí, které byly v novém zákoně zrušeny. Komise budou k veřejným zakázkám jmenovány z důvodu dodržení odbornosti při posuzování a hodnocení nabídek,“ uvedl náměstek hejtmana Marek Pieter, který se také semináře zúčastnil.

Bc. Dědková Markéta
marketa.dedkova@kraj-lbc.cz
Telefon: 485226324
Mobil: 739541624