Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Na veřejných zakázkách kraj už letos ušetřil přes 125 mil. Kč, chystá další nákup přes elektronickou aukci

Bc. Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 02. 06. 2016 13:40
  • Majetek a investice
  • Zastupitelstvo

Sdílet článek

Liberecký kraj také v letošním roce pokračuje v úsporách při zadávání veřejných zakázek. Během prvních pěti měsíců, od 1. ledna do 31. května 2016, vyhodnotil celkem 65 veřejných soutěží a ušetřil 125.714.943. Kč.

Jedná se o zakázky zadávané dle zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách a veřejné zakázky malého rozsahu. Jejich předpokládaná hodnota činila 501.305.261 Kč. Vysoutěžené částky následně dosáhly výše 375.590.318 Kč. Libereckému kraji tak přinesly úsporu přes 25,08 % z původně stanovené hodnoty, což je 125.714.943. Kč. „Ušetřili jsme především na zakázkách na silniční stavby a s nimi související zajištění technických dozorů investora a zpracování projektových dokumentací,“ říká náměstek hejtmana pověřený řízením resortu ekonomiky, investic, správy majetku a informatiky Marek Pieter.

Od začátku tohoto volebního období, tedy od konce roku 2012, bylo zahájeno a realizováno celkem 283 podlimitních a nadlimitních veřejných zakázek. Liberecký kraj na nich ušetřil 401.500.000 Kč.

V současné době kraj například připravuje veřejnou zakázku na centrální nákup průmyslových automatických praček, jejíž předpokládaná hodnota je 1.405.000 Kč bez DPH. Výběrové řízení bude realizováno formou elektronické aukce, která se uskuteční 8. června 2016 od 9:00 hodin. „Prostřednictvím této elektronické aukce chceme nakoupit 8 průmyslových praček pro 6 příspěvkových organizací Libereckého kraje,“ uvádí náměstek Marek Pieter. „Vedou nás k tomu zkušenosti. Centrální nákupy i pro naše příspěvkové organizace se již osvědčily v loňském roce, přinesly nemalé úspory, a proto tímto způsobem chystáme i další nákupy,“ dodává Pieter.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky