Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Krajští radní vybrali dodavatele energií na příští rok

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 09. 08. 2023 16:29
  • Majetek a investice

Sdílet článek

Dodávky silové elektřiny a plynu kraj pro příští rok zajistil opět přes dynamický nákupní systém. Elektřinu na rok 2024 ve vysokém i nízkém napětí dodá společnost ČEZ ESCO, plyn v režimu velkoodběr též firma ČEZ ESCO, v režimu maloodběr na rok 2024 dodavatel Pražská plynárenská, která bude plyn dodávat i na rok 2025.

„Pořízení energií přes dynamický nákupní systém se nám osvědčilo i vloni, a proto jsme se rozhodli zvolit tuto osvědčenou metodu znovu. Zodpovědností kraje je postarat se o veřejné služby, které zajišťuje. Energie jsme nakoupili hromadně pro příspěvkové organizace, školy či nemocnice,“ uvedl hejtman Martin Půta.

„Vloni jsme díky dynamickému nákupnímu systému a uklidnění trhu po zavedení vládních stropů na energie ušetřili 14 milionů korun. Letošní nákup jsme vhledem k absenci cenových stropů na energie pojali konzervativněji a akcentovali stabilitu a předvídatelnost rozpočtu kraje na příští rok a poptávali jsme energie za fixní ceny. Také jsme se snažili diverzifikovat riziko výkyvu cen na trhu a zemní plyn v režimu maloodběr nakupujeme na roky 2024 a 2025,“ dodal Zbyněk Miklík, náměstek hejtmana pro resort ekonomiky, majetku, investic, veřejných zakázek a informatiky.

Přehled nakupovaných energií přes dynamický nákupní systém, o kterém rozhodli krajští radní na mimořádném jednání 2. srpna 2023:

  1. Elektrická energie (nízké napětí) pro 805 odběrných míst 135 pověřujících zadavatelů v celkovém objemu 19.700 MWh za nabídkovou cenu 4.051 korun bez DPH za 1 MWh. Vybraná firma ČEZ ESCO, a.s.
  2. Elektrická energie (vysoké napětí) pro 19 odběrných míst 17 pověřujících zadavatelů v celkovém objemu 11.148 MWh za nabídkovou cenu 4.190 korun bez DPH za 1 MWh. Vybraná firma ČEZ ESCO, a.s.
  3. Elektrická energie pro Krajskou nemocnici Liberec (4 odběrná místa) v celkovém objemu 9.178 MWh za nabídkovou cenu 4.190 korun bez DPH za 1 MWh. Vybraná firma ČEZ ESCO, a.s.

Přehled nakupovaných energií přes dynamický nákupní systém, o kterém rozhodli krajští radní na mimořádném jednání 9. srpna 2023:

  1. Velkoodběr plynu pro 32 odběrných míst 27 pověřujících zadavatelů v celkovém objemu 62.616 MWh za nabídkovou cenu 1.448 korun bez DPH za 1 MWh. Vybraná firma ČEZ ESCO, a.s.
  2. Maloodběr plynu pro 236 odběrných míst 98 pověřujících zadavatelů v celkovém objemu 31.061 MWh za nabídkovou cenu 1.464 korun bez DPH za 1 MWh. Vybraná firma Pražská plynárenská, a.s.
  3. Maloodběr plynu pro 236 odběrných míst 98 pověřujících zadavatelů v celkovém objemu 31.061 MWh za nabídkovou cenu 1.426 korun bez DPH za 1 MWh. Vybraná firma Pražská plynárenská, a.s.
Youtube video

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky