Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Liberecký kraj chystá další Centra odborného vzdělávání, prozatím bude modernizovat vybavení na již fungujících školách

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 07. 10. 2020 10:49
  • Majetek a investice
  • Školství

Sdílet článek

Úspěšný projekt Center odborného vzdělávání (COV) zlepšující kvalitu výuky na středních školách v regionu bude pokračovat i v dalších letech. V současné době krajští radní vybírají zhotovitele projektové dokumentace na Střední škole strojní, stavební a dopravní Liberec (SŠSSD), kde vyroste COV pro obrábění kovů a vstřikování plastů, a na Střední průmyslové škole technické v Jablonci nad Nisou (SPŠT), kde vznikne COV strojírenství a robotiky.

„Myslím si, že projekt Center odborného vzdělávání by měl pokračovat i v dalším volebním období. Pro kraj je to jedna z hlavních priorit v oblasti školství. V současné době se snažíme vytipovávat školy, které by si zasloužily zmodernizovat své prostory a které by pomohly žákům vzdělávat se ve kvalitním prostředí,“ uvedl Petr Tulpa, náměstek hejtmana pro resort školství, mládeže, tělovýchovy, sportu a zaměstnanosti.   

Projektová dokumentace na dodání strojů a modernizaci prostorů u SŠSSD v Liberci a SPŠT v Jablonci nad Nisou činí bezmála 2 miliony korun. Vybavení těchto školských zařízení zvýší kromě maximální efektivity výuky i zájem o technické vzdělávání ve všech nabízených oborech.

Liberecký kraj již otevřel 7 z 8 plánovaných COV za zhruba 600 milionů korun. Projekt COV řemesel na Střední škole řemesel a služeb v Jablonci nad Nisou se zpozdil kvůli částečné havárii z konce předloňského roku.

 

Youtube video

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky