Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

V Hrádku, Frýdlantu a Jablonci vyrostou nové výjezdové základny zdravotníků. Kraj již vyhlásil výběrová řízení na projektové dokumentace

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 07. 10. 2020 10:38
  • Majetek a investice
  • Zdravotnictví

Sdílet článek

Mimořádný účelový investiční příspěvek na projektové dokumentace a zároveň vyhlášení výběrového řízení na jejich zhotovitele odsouhlasila rada kraje na včerejší schůzi. Ve Frýdlantu vznikne kromě výjezdové základny také výukové a výcvikové středisko. Obě projektové dokumentace tam vyjdou na 5 milionů korun. Pro Jablonec nad Nisou činí částka 4 miliony, v případě Hrádku nad Nisou pak jeden milion korun. 

„Záchranáři pro výkon své profese potřebují vhodné zázemí, které jim poskytne odpovídající podmínky. Zdravotníci v Hrádku, Jablonci i Frýdlantu si zajisté moderní pracoviště, které odpovídá standardům 21. století, zaslouží. Zpracováním projektové dokumentace budeme zase o něco blíže k úspěšné realizaci a já jsem za to nesmírně rád,“ uvedl MUDr. Přemysl Sobotka, náměstek pro resort zdravotnictví.

Součástí výjezdové základny ve Frýdlantu by mělo být i výukové a výcvikové středisko. „Na stavbu základen plánujeme využít evropské dotace, především REACT-EU. Co se týká Frýdlantu, tam předpokládáme zbudovat novou výjezdovou základnu a výcvikové středisko v rámci projektu česko-polské spolupráce,“ dodal hejtman Martin Půta.  

Cílem kraje je stavět nové moderní základny zdravotnické záchranné služby tak, aby se co nejvíce snížily dojezdové časy sanitek k pacientům.

Z nové výjezdové základny již za nimi v krizových situacích míří například zdravotníci v Rokytnici nad Jizerou. V březnu letošního roku podepsal kraj se statutárním městem Liberec memorandum o výstavbě sídla Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje v ulici Kunratická.

 

Youtube video

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky